• head_banner

Skifter forskel

Traditionelle switche udviklede sig fra broer og tilhørte det andet lag af OSI, datalink-lagudstyret.Den adresserer i henhold til MAC-adressen, vælger ruten gennem stationstabellen, og etablering og vedligeholdelse af stationstabellen udføres automatisk af CISCO Cisco-switches.Routeren tilhører det tredje lag af OSI, det vil sige netværkslagsenheden.Den adresserer i henhold til IP-adressen og genereres gennem routingtabellens routingprotokol.Den største fordel ved en tre-lags 10 Gigabit switch er hurtig.Fordi switchen kun behøver at identificere MAC-adressen i rammen, genererer og vælger den direkte videresendelsesportalgoritmen baseret på MAC-adressen.Algoritmen er enkel og nem at implementere af ASIC, så fremsendelseshastigheden er ekstrem høj.Men omskifterens arbejdsmekanisme giver også nogle problemer.
1. Løkke: Ifølge Huanet-switchadresseindlæring og stationstabelletableringsalgoritme er sløjfer ikke tilladt mellem switches.Når der først er en løkke, skal spanning tree-algoritmen startes for at blokere porten, der genererer løkken.Routerens routingprotokol har ikke dette problem.Der kan være flere veje mellem routere for at afbalancere belastningen og forbedre pålideligheden.

2. Belastningskoncentration:Der kan kun være én kanal mellem Huanet-switche, så information er koncentreret på én kommunikationsforbindelse, og dynamisk distribution er ikke muligt at balancere belastningen.Routerens routingprotokolalgoritme kan undgå dette.OSPF-routingprotokolalgoritmen kan ikke kun generere flere ruter, men også vælge forskellige bedste ruter til forskellige netværksapplikationer.

3. Udsendelseskontrol:Huanet-switches kan kun reducere konfliktdomænet, men ikke broadcast-domænet.Hele det switchede netværk er et stort broadcast-domæne, og broadcast-beskeder er spredt ud over det switchede netværk.Routeren kan isolere broadcast-domænet, og broadcast-pakker kan ikke fortsætte med at blive udsendt gennem routeren.


Posttid: 03-06-2021