• head_banner

Вообичаени типови на адаптери за влакна

Постојат многу видови адаптери за оптички влакна.Следниве главно ги воведуваат вообичаените адаптери за оптички влакна како што се LC адаптери за оптички влакна, FC адаптери за оптички влакна, SC адаптери за оптички влакна и адаптери за голи оптички влакна.
LC адаптер за оптички влакна: Овој адаптер за оптички влакна може да се користи за поврзување на LC-оптички кабли или LC конектори и има различни типови како што се LC-LC, LC-FC, LC-SC, LC-ST и LC- MU.
FC адаптер за оптички влакна: овој адаптер за оптички влакна може да се користи за поврзување на фластери за оптички влакна FC или FC конектори, и постојат различни типови како што се квадратни, единечни режими и мултимодни, но овие различни типови на адаптери за оптички влакна FC имаат метални обвивки и керамички ракави.
SC адаптери за оптички влакна: Може да се користат за поврзување на SC лепенки со оптички влакна или SC конектори, и има многу видови, како што се стандардни SC адаптери за женско-женски и хибридни SC адаптери.Повеќето SC адаптери за оптички влакна имаат керамички обрачи, додека типот на влакна на SC адаптери за оптички влакна со бронзени обрачи е обично мултимодни.
Специјални адаптери за голи влакна: адаптери за голи влакна се користат како специјален адаптер за оптички влакна што може да се користи за поврзување на голи оптички кабли со оптички уреди, овој тип на адаптер овозможува кабелот да се инсталира во отворот за поврзување, било вклучено во спојување или вклучен во електронска опрема.

图片4 Кои се карактеристиките на примопредавателите со оптички влакна


Време на објавување: мај-23-2022 година