Huawei SmartAX MA5800-X7 OLT Топло се продава олт

MA5800, уредот за пристап со повеќе услуги, е 4K/8K/VR подготвен OLT за ерата на Gigaband.Таа користи дистрибуирана архитектура и поддржува PON/10G PON/GE/10GE во една платформа.MA5800 ги собира услугите што се пренесуваат преку различни медиуми, обезбедува оптимално видео искуство 4K/8K/VR, имплементира виртуелизација базирана на услуги и поддржува непречена еволуција до 50G PON.

Серијата MA5800 во облик на рамка е достапна во три модели: MA5800-X17, MA5800-X7 и MA5800-X2.Тие се применливи во мрежите FTTB, FTTC, FTTD, FTTH и D-CCAP.OLT MA5801 во облик на кутија од 1 U е применлив за целосно оптичко покривање на пристап во области со мала густина.

MA5800 може да ги исполни барањата на операторот за мрежа на Gigaband со поширока покриеност, побрз широкопојасен интернет и попаметно поврзување.За операторите, MA5800 може да обезбеди супериорни видео услуги 4K/8K/VR, да поддржува масивни физички врски за паметни домови и целосно оптички кампуси и нуди унифициран начин за поврзување на домашниот корисник, корисникот на претпријатието, мобилниот backhaul и Интернет на нештата ( IoT) услуги.Унифицираното сервисно лежиште може да ги намали просториите за опрема за централна канцеларија (CO), да ја поедностави мрежната архитектура и да ги минимизира трошоците за O&M.

Опис

MA5800 поддржува четири типа на подлоги.Единствената разлика помеѓу овие подрачја се потпира на количината на сервисниот слот (тие ги имаат истите функции и мрежни позиции).

MA5800-X7 (со среден капацитет) 

MA5800-X7 поддржува 7 сервисни слотови и заден авион H901BPMB.

MA5800-X7 (1)

Висока 6 U и ширина 19 инчи
Со исклучок на држачите за монтирање:
442 mm x 268,7 mm x 263,9 mm
Вклучувајќи IEC држачи за монтирање:
482,6 mm x 268,7 mm x 263,9 mm
Вклучувајќи ги држачите за монтирање ETSI:
535 mm x 268,7 mm x 263,9 mm

Карактеристика

 • Гигабитна агрегација на услуги пренесени преку различни медиуми: MA5800 ја користи инфраструктурата PON/P2P за да ги интегрира мрежите со оптички влакна, бакар и CATV во една пристапна мрежа со унифицирана архитектура.На унифицирана пристапна мрежа, MA5800 врши унифициран пристап, агрегација и управување, поедноставувајќи ја мрежната архитектура и O&M.
 • Оптимално видео искуство 4K/8K/VR: еден MA5800 поддржува видео услуги 4K/8K/VR за 16.000 домови.Користи дистрибуирани кешови кои обезбедуваат поголем простор и помазен видео сообраќај, овозможувајќи им на корисниците побрзо да стартуваат видео на барање 4K/8K/VR или побрзо да се закопуваат помеѓу видео каналите.Просечниот резултат на мислењето на видеото (VMOS)/индексот за подобрена испорака на медиуми (eMDI) се користи за следење на квалитетот на видеото 4K/8K/VR и за да се обезбеди одлично мрежно O&M и искуство со кориснички услуги.
 • Виртуелизација базирана на услуги: MA5800 е интелигентен уред кој поддржува виртуелизација.Може логично да подели мрежа за физички пристап.Поточно, еден OLT може да се виртуелизира во повеќе OLT.Секој виртуелен OLT може да се распредели на различни услуги (како што се услуги за дом, претпријатие и IoT) за да се поддржи паметното работење на повеќе услуги, да се заменат застарените OLT, да се намалат просториите за опрема за CO и да се намалат трошоците за работа.Виртуелизацијата може да реализира отвореност на мрежата и практики на големо, дозволувајќи им на повеќе даватели на интернет услуги (ISP) да ја споделуваат истата пристапна мрежа, со што ќе се реализира агилно и брзо распоредување на нови услуги и ќе им се обезбеди на корисниците подобро искуство.
 • Дистрибуирана архитектура: MA5800 е првиот OLT со дистрибуирана архитектура во индустријата.Секој слот MA5800 нуди неблокиран пристап до шеснаесет 10G PON порти и може да се надгради за да поддржува 50G PON порти.Капацитетите за препраќање на MAC-адресата и IP-адресата може непречено да се прошират без да се замени контролната табла, што ги штити инвестициите на операторот и овозможува инвестиција чекор-по-чекор.

Спецификација

Ставка MA5800-X17 MA5800-X15 MA5800-X7 MA5800-X2
Димензии (Ш x Д x В) 493 mm x 287 mm x 486 mm 442 mm x 287 mm x 486 mm 442 mm x 268,7 mm x 263,9 mm 442 mm x 268,7 mm x 88,1 mm
Максимален број на пристаништа во подрач
 • 272 x GPON/EPON
 • 816 x GE/FE
 • 136 x 10G GPON/10G EPON
 • 136 x 10G GE
 • 544 x E1
 • 240 x GPON/EPON
 • 720 x GE/FE
 • 120 x 10G GPON/10G EPON
 • 120 x 10G GE
 • 480 x E1
 • 112 x GPON/EPON
 • 336 x GE/FE
 • 56 x 10G GPON/10G EPON
 • 56 x 10G GE
 • 224 x E1
 • 32 x GPON/EPON
 • 96 x GE/FE
 • 16 x 10G GPON/10G EPON
 • 16 x 10G GE
 • 64 x E1
Преклопен капацитет на системот 7 Tbit/s 480 Gbit/s
Максимален број на MAC адреси 262.143
Максимален број на записи за ARP/рутирање 64 K
Собна температура -40°C до 65°C**: MA5800 може да се вклучи на најниска температура од -25°C и да работи на -40°C.Температурата од 65°C се однесува на највисоката температура измерена на отворот за довод на воздух
Опсег на работен напон -38,4V DC до -72V DC DC напојување: -38,4V до -72VAC напојување: 100V до 240V
Карактеристики на слојот 2 Препраќање VLAN + MAC, препраќање SVLAN + CVLAN, PPPoE+ и опција DHCP82
Карактеристики на слојот 3 Статична рута, RIP/RIPng, OSPF/OSPFv3, IS-IS, BGP/BGP4+, ARP, DHCP реле и VRF
MPLS и PWE3 MPLS LDP, MPLS RSVP-TE, MPLS OAM, MPLS BGP IP VPN, префрлување за заштита на тунел, TDM/ETH PWE3 и PW префрлување заштита
IPv6 IPv4/IPv6 двоен стек, IPv6 L2 и L3 проследување и DHCPv6 реле
Мултикаст IGMP v2/v3, IGMP прокси/snooping, MLD v1/v2, MLD proxy/snooping и повеќекратно емитување IPTV базирана на VLAN
QoS Класификација на сообраќајот, приоритетна обработка, сообраќајна полиција базирана на trTCM, WRED, обликување на сообраќајот, HqoS, PQ/WRR/PQ + WRR и ACL
Доверливост на системот Заштита од GPON тип B/тип C, заштита од 10G GPON тип Б, BFD, ERPS (G.8032), MSTP, внатрешно-табла и меѓутабла LAG, Надградба на софтвер за време на услугата (ISSU) на контролната табла, 2 контролни табли и 2 табли за напојување за заштита од технолошки вишок, откривање и исправка на дефекти на таблата при работа и контрола на преоптоварување на услугата

Преземи